Betalningsanmärkning

Ett mikrolån kan passa lägligt i väldigt många situationer. Kanske har bilen gått sönder, kanske behöver man snabba pengar till handpenningen på den nya båten eller så kanske man vill låna pengar snabbt avsedda för en utlandsresa?

Anledningarna till att låna pengar genom mikrolån kan vara många, men problemen som uppstår då man vill ansöka om ett mikrolån med betalningsanmärkning är ofta fler. Många långivare vägrar att bevilja ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar. Detta är så klart väldigt tråkigt för majoriteten av de omkring 500 000 personer i Sverige som har betalningsanmärkningar.

Mikrolån trots betalningsanmärkning?

Kraven och villkoren för vad som krävs för att eventuellt få låna pengar genom ett mikrolån då man har en betalningsanmärkning är olika hos olika långivare.

Vissa företag har betydligt hårdare krav än andra men det finns några generella regler som gäller för snabblån med betalningsanmärkning.

Man måste vara minst 18 år gammal och myndig. Man skall dessutom ha någon form utav årsinkomst och man måste vara bosatt och skriven i Sverige samt att man måste ha ett bankkonto som är registrerat i samma namn som personen på låneansökningen.

Generella krav för mikrolån i korthet

  • Minst 18 år gammal
  • Måste ha någon form utav inkomst
  • Bosatt och skriven i Sverige
  • Måste ha ett bankkonto

Här kan du ta mikrolån trots betalningsanmärkningar

Det finns ett flertal olika långivare som beviljar mikrolån och sms lån med betalningsanmärkningar. Det är dock inte lika många företag som accepterar låntagare som har betalningsanmärkningar som utan. Vi rekommenderar konsumenter att framförallt jämföra flera olika långivare som erbjuder mikrolån.

Här är några företag som erbjuder mikrolån:

  1. Ferratum erbjuder mikrolån från 500 kronor upp till 15 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 90 dagar. De erbjuder också ett snabbt och enkelt ansökningsprocess via deras webbplats.
  2. Thorn erbjuder mikrolån från 1000 kronor upp till 10 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 36 månader. De har också en hög beviljandegrad och erbjuder möjligheter för amorteringsfria månader.
  3. Folkia erbjuder mikrolån från 1000 kronor upp till 20 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 12 månader. De har också en snabb ansökningsprocess via deras webbplats och en hög beviljandegrad.
  4. Kredit 365 erbjuder mikrolån från 1000 kronor upp till 20 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 24 månader. De har också en enkel ansökningsprocess via deras webbplats och en hög beviljandegrad.
  5. Lendo erbjuder inte mikrolån direkt, men de är en jämförelsetjänst som kan hjälpa dig att hitta det bästa mikrolånet för dina behov. Du kan enkelt jämföra olika långivare och deras villkor via deras webbplats.

Kom ihåg att det är viktigt att låna ansvarsfullt och endast ta lån om det är nödvändigt. Jämför alltid villkoren och räntorna från olika långivare innan du bestämmer dig för ett mikrolån.

Vad är mikrolån?

Ett mikrolån, eller ett snabblån som dem även kallas för ibland är en form utav kortsiktiga lån där man lånar en relativt låg summa till ganska hög ränta. Mikrolån är i första hand avsedda för att täcka mindre och tillfälliga oväntade utgifter.

Det kanske till exempel är så att man behöver snabba pengar då bilen inte gått igenom besiktningen, då man är tvungen att laga en tand hos tandläkaren eller då man behöver låna pengar till handpenning för till ett köp av en fritidsbåtbåt.

Man ansöker om ett mikrolån på de olika långivarnas egna hemsidor och i regel går det väldigt fort från och med det att man ansökt om lånet till dess att man får tillbaka ett lånelöfte. Om man blir beviljad mikrolånet så behöver man bara bekräfta att man vill låna pengar, och då sätts pengarna i regel in på låntagarens bankkonto inom några minuter. Beroende på vilken bank kunden har valt så går transaktionen av pengarna olika fort.

Det är inte ovanligt att låntagaren har pengarna på sitt konto redan inom en timme. Eftersom personer med betalningsanmärkningar vanligtvis ofta har stora problem med att låna pengar så kan ett mikrolån passa perfekt. Det finns som tidigare nämnts ett flertal olika aktörer som accepterar mikrolån med betalningsanmärkningar från svenskar i hela landet.

Viktigt att tänka på när du ska ta ett mikrolån

Här är några saker att tänka på om du vill ta ett mikrolån:

Lånebelopp

Mikrolån är vanligtvis mindre lån på upp till några tusen kronor. Innan du ansöker om ett mikrolån, se till att du har räknat ut exakt hur mycket pengar du behöver och att lånebeloppet är rimligt för dina behov.

Ränta och avgifter

Räntan och avgifterna kan vara höga på mikrolån, så det är viktigt att du läser igenom villkoren noga och förstår alla kostnader som är förknippade med lånet. Du bör också jämföra räntor och avgifter mellan olika långivare för att hitta den bästa dealen.

Återbetalningstid

Mikrolån har ofta korta återbetalningstider, vanligtvis mellan några veckor och några månader. Innan du ansöker om ett mikrolån, se till att du har råd att betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden.

Ansökningsprocess

Ansökningsprocessen för mikrolån kan vara snabb och enkel, men det är viktigt att se till att du ansöker hos en ansedd och pålitlig långivare.

Betalningsplan

Se till att du har en betalningsplan på plats innan du tar ett mikrolån. Räkna ut hur mycket du kan avvara varje månad för att betala tillbaka lånet i tid och undvika förseningsavgifter och andra kostnader.

Lånevillkor

Läs igenom och förstå lånevillkoren noga innan du accepterar lånet. Se till att du förstår vad som krävs av dig som låntagare och vilka kostnader och avgifter som är förknippade med lånet.

Långsiktig planering

Mikrolån kan vara en lösning om du behöver pengar snabbt, men tänk på att det kan vara svårt att betala tillbaka lånet om du inte har en stabil ekonomisk situation på lång sikt. Se till att du har en långsiktig plan för att hantera din ekonomi och undvika att hamna i en skuldfälla.

Att ta ett mikrolån kan vara en lösning om du behöver pengar snabbt, men det är viktigt att du tänker igenom beslutet noga och endast tar lånet om du har råd att betala tillbaka det i tid.

Låna 1000 kr via mikrolån

En väldigt vanlig summa som många personer ofta är intresserade av att låna är 1000 kr. 1000 kronor är en ganska lagom summa för personer som söker ett mindre lån snabbt via sms. Personer som vill ta ett sms lån på 1000 kr brukar ofta bli beviljade dessa lån utan några större svårigheter, eftersom 1000 kronor är en relativt liten summa.

Även personer med betalningsanmärkningar har god chans att ta mikrolån på denna summa.

Processen för att låna denna relativt lilla summa tar bara några få minuter och när låneansökan är godkänd så skickar banken över dina 1000 kronor till ditt bankkonto. Ett mindre lån som i exemplet innan där man lånar 1000 kr brukar ibland också kallas för mikrolån. I vanliga fall ska lånet betalas tillbaka inom 30-45 dagar men ibland har man kortare eller längre tid på sig att betala tillbaka lånet.

Låna upp till 5000 kronor

För den som vill använda sms funktionen på sin mobiltelefon till att låna lite större summor i sammanhanget, upp i mot 3000 till 5000 kronor har även här en stora möjligheter till att hitta det som dem söker efter. De flesta banker i sms lånebranschen/mikrolån-branschen erbjuder dessa summor att låna åt sina kunder.

Den som vill låna 3000 – 5000 kronor bör först och främst leta upp några olika banker som erbjuder denna typ av lån för att på så sätt kunna jämföra de olika bankernas erbjudanden och villkor. Ibland kan det som tidigare sagt på hemsidan, skilja väldigt mycket på de olika bankernas utbud.

Kan man få mikrolån med betalningsanmärkningar?

För den som har betalningsanmärkningar men som ändå vill låna mellan 3000 till 5000 kronor, eller mer eller mindre också för den delen rekommenderas att läsa förstasidan på vår hemsida. Där finner du mycket nyttig information om hur man går till väga när man vill låna pengar via sms när du har betalningsanmärkningar.