28/01/2021 betalningssvårighet

Svårt att betala tillbaka ditt smslån?

Allt fler upptäcker hur enkelt och smidigt det kan vara att ansöka om ett sms lån snabbt och enkelt direkt på nätet eller med hjälp av mobilen för att få några extra tusenlappar i slutet av månaden. Kanske vill man låna pengar till ett par nya vinterskor eller så kanske man behöver en extra slant för att man ska åka ut på en resa till ett soligt och varmt land? Vi kommer nedan att beskriva vad som kan hända med den som inte betalar tillbaka sina snabblån i tid.

Om du istället vill läsa fler artiklar om olika lån kan du besöka våra partners som skriver om allt som rör banklån. Samtidigt som fler och fler lånar pengar på detta sätt är det också många som är oroliga för att dem inte ska kunna betala tillbaka de pengar som de lånat i tid. Sådana orostankar kanske grundar sig till att man inte har någon fast inkomst, eller så kanske det beror på att man har flera dyra räkningar att betala kommande månad.

Detta händer med obetalda sms lån

Om du inte kan betala dina sms lån i tid så kommer din långivare först och främst, med största sannolikhet att skicka dig en påminnelse om att du måste betala pengarna inom några dagar. Det är väldigt ovanligt att bolagen tar till några mer drastiska åtgärder om man bara är några dagar sen med sin betalning. Dock brukar det kosta några kronor extra om man varit sen med sin betalning, eftersom många bolag tar ut så kallade påminnelseavgifter. Om man efter några dagar inte betalat tillbaka så går ärendet vidare till ett inkassobolag.

Detta kommer att försöka kräva dig på pengarna och driva in skulden åt snabblåneföretaget. Det är i dessa lägen det kan bli dyrt att glömma betala tillbaka sina lån. Därför bör man absolut se till att man alltid har möjlighet att betala tillbaka lånet innan man bestämmer sig för att ansöka om det. Trots att det kan kännas skönt för stunden med några tusenlappar extra på bankkontot så är det inte värt de ekonomiska problem som kan komma längre fram för den som inte klarar av att betala tillbaka sina sms lån.

Konsekvenserna för den som missat att betala sina lån kan dels bli att han eller hon nekas att låna nya pengar av samma bolag igen. Det kan också betyda att låntagaren kan få svårt att teckna lån hos andra banker i ett senare skede av livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *